“Eko put” i “Siguran korak” zajedno na razvoju ekoturizma u Bijeljini

364
Sastanak Udruženja "Eko put" i "Siguran korak"

Ekološko udruženje Eko Put iz Biejljine u saradnji sa Udruženjem roditelja i naszavnika Bon San provodi projekat „Proširenjem turističke ponude Grad Bijeljina razvojem  ekoturizma”.
Projekat se realizuje u sklopu UNDP-ovog Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji se odnosi na mogućnost afirmacije i razvoja ekoturizma kao turističke grane koje bilježe propast  na svjedskom nivou, a  koja pruža mogućnost da se i Grad Bijeljina nađe na budućoj ekoturističkoj ponudi Bosne i Hercegovine .

U sklopu pomenutog projekta, na inicijativu Udruženja Eko Put, održan je sastanak a članovima Udruženja za razvoj i edukaciju mladih Siguran korak, na kojem se razgovaralo o konkretnoj saradnji na afirmaciji Bijeljine kao i ekoturističke  destinacije .

“Romska omladina je malo uključena u javnost i druge svere života. Kroz druženje i zajednički rad, mladi će postati motivisani i tolerantniji. Veliki problem je u romskim naseljima, jer ljudi iz naselja bacaju smeće na zelenila i u kanal koji je blizu romkog naselja, što može da prouzrukuje zarazne bolesti”, rekao je Milinko Jovanović iz Udruženja Siguran korak.

Iz Eko puta su iskazali posebnu zahvalnost predstavnicima što su sastanku prisustvovali i tako uključeni u rad mladi romski volonteri i volonterke.

(portal-udar.net)