Općina Kakanj: Stipendije za romske studente i studentice, neovisno od kriterijuma

926
Zgrada Općine Kakanj (Foto: Udar arhiva)

Općina Kakanj objavila je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama na području Bosne i Hercegovine za akademsku 2018/19. godinu.

Kriteriji na osnovu kojih će se dodjeljivati stipendije su: stvareni uspjeh tokom studija, godina studija, socijalno-ekonomska situacija, utvrđeni tjelesni invaliditet.

Studentima romske nacionalnosti stipendije će se dodjeljivati neovisno o utvrđenim kriterijima kao i studentima medicinskog fakulteta sa prosjekom ocjena 8,5 i više, studentima ostalih fakulteta sa prosjekom ocjena 9,00 i više, studentima prve godine studija koji su bili učenici generacije srednje škole i studentima koji imaju status osobe sa posebnim potrebama.

Za ovu namjenu na raspolaganju su sredstva u iznosu od 84.600,00 KM, a visina stipendije se utvrđuje u iznosu od 800,00 KM, a isplata će se izvršiti u osam jednakih  rata.

Konkurs ostaje otvoren 10 dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploči i web stranici Općine Kakanj – od 17. do 26. septembra 2019. godine.

Cijeli tekst konkursa može se pogledati na službenoj stranici Općine Kakanj.

(portal-udar.net)