Kakanj: U 2019. biće izgrađene dvije zgrade socijalnog stanovanja za Rome i raseljena lica

2829
Foto: kakanj.com.ba

U toku ove godine, u Kaknju će biti izgrađene još dvije zgrade socijalnog stanovanja, od kojih će jedna biti namijenjena za smještaj romskih porodica, a druga za raseljena lica.

Nakon što je protekle godine izgrađeno šest zgrada socijalnog stanovanja u koje je smještena 181 osoba, Kakanj će u ovoj godini dobiti još dvije ovakve zgrade, a jedna će biti izgrađena u naselju Varda za socijalno ugrožene porodice Roma, navedeno je na zvaničnoj stranici Općine Kakanj.

Snaga jedne općine, jednog društva, jedne države se mjeri intenzitetom brige za ljude kojima je neophodna pomoć. Mi želimo da Kakanj bude jak upravo u toj brizi prema ljudima. To je ideja vodilja koje se držao načelnik Nermin Mandra, a koju ja slijedim. Nastavljamo čvrsto putem progresa, još jače i odlučnije, rekao je v.d načelnika Aldin Šljivo.

Izgradnju zgrade sa 10 stanova će finansirati “Caritas” iz Švajcarske, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Općina Kakanj. U drugu zgradu koja će imati pet spratova sa ukupno 20 stanova biće smještena raseljena lica. Izgradnju ove zgrade će finansirati Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementator projekta je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

(portal-udar.net/kakanj.com.ba)