Aktivni pojedinci: I paketićem do radosti

1085

Asmir Rahmanović već petu godinu pred novogodišnje praznike pravi jednu humanitarnu akciju pod nazivom “PAKETIĆEM ZA RADOST” namjenjenu socijalo ugroženoj djeci na području tuzlanskog kantona. Predhodne četiri godine usrećio je preko 750 mališana sa donacijama svojih bliskih prijatelja.

Do sada za četiri godine jedan prosječan paketić koji on lično pakuje imao je vrijednost oko 35 maraka, a sastojao se od slatkiša, nekog odjevnog predmetao i igračke.

Bliži se Nova godina i vrijeme je darivanja, radosti i osmijeha. Nažalost, puno je djece čiji roditelji nisu u prilici da im kupe neki poklon, paketić, slikovnicu, bilo šta.

„Uključimo se svi zajedno da pomognemo da što više mališana osjete šta je sreća i osmijeh!  U humanitarnoj akciji možete učestvovati tako što možete donirati neki slatkiš, neku igračku, novu ili polovnu, neki dio odjeće. Možete kupiti gotovi paketić ili donirati novčana sredstva onoliko koliko možete odvojiti“, Istakao je Rahmanović na svojoj facebook stranici.

Rahmanović kaže za UDAR da nekada malo napora sa strane odraslih daje ogromne rezultate u sreći djeci.

Dodjela paketića za prošlu Novu godinu
Dodjela paketića za prošlu Novu godinu

„Pakovan sa puno ljubavi i darežljivosti svih nas ima posebnu vrijednost kada se pokuca na vrata jednog dječaka koji je poželio u paketiću samo jednu čokoladnu bananicu. Kada sa društvom pred novu godinu obilazim socijalno ugrožene porodice darovajući ih vjerujte da emocije se ne mogu kontrolisati. U ovom vremenu kakvo nas je zadesilo i normalno situiranoj djeci je teško, a možete tek zamisliti kako je malenom djetetu od 4 ili 5 godina kada pred vas izađe boso u potkošulji i skakče sa nogice na nogicu od dragosti jer je možda dobio prvi paketić u svom životu. Vjerujem da vas ima dobrih kao i svih ovih godina, zajedno smo pokucali na stotine vrata i obradovali na stotine mališana“, rekao je za naš portal Asmir Rahmanović iz Tuzle.

Sve vaše donacije možete predati lično Asmiru. Kontakt telefon je 061/569-648.  Akcija traje do 25.12.2020. U humanitarnoj akciji možete učestvovati tako što možete donirati neki slatkiš, neku igračku novu ili polovnu, neki dio odjeće, možete kupiti gotovi paketić ili donirati novčana sredstva onoliko koliko možete odvojiti. Vaše mala dobrota nekoga može izuzeno obradovati. Budimo Humani i usrećimo mališane.