Anel bi uskoro mogoa biti spreman za operaciju oka

Na zadnjoj kontroli, ljekari su konstatovali da bi Anel uskoro mogao biti spreman za operaciju, ako nastavi da koristi odgovarajuću terapiju i lijekove

2573
Anel i njegov otac Jasmin :(Foto: Udar)

Dječak Anel Gigović iz Kaknja, o kojem smo već pisali, uskoro bi trebao biti upućen na operaciju u Zagreb. Podsjetimo, Anelu je jedno oko već amputirano i sada je nastupila borba da se sačuva drugo oko.

Prilikom rođenja, Anelu je jedno oko oštećeno. Međutim, tek nakon dvije godine, roditelji i ljekari su primjetili da sa okom nešto nije uredu, ali tada je već bilo kasno.

Infekcija je zahvatila i drugo oko, te je ljekar iz Zagreba obavio jednu operaciju o svom trošku. Anel ima povišen očni pritisak koji je teško kontrolisati, te se operacija više puta odgađala.

Na zadnjoj kontroli, ljekari su konstatovali da bi Anel uskoro mogao biti spreman za operaciju, ako nastavi da koristi odgovarajuću terapiju i lijekove.

Terapija i lijekovi koje Anel koristi su preskupi i roditelji nisu u mogućnosti da nabave takve lijekove jer su oboje nezaposleni.

„Ja bih bio najsretniji kad bih imao bilo kakav posao, da mogu sam zaraditi za lijekove i za hranu, da ne moram moliti ljude da mi pomognu.Ovom prilikom molim da mi se jave svi oni koji imaju neki posao za mene. Spreman sam raditi svaki fizički posao“, rekao je otac Jasmin.

Oni nisu u mogućnosti ni da finansiraju Anelov odlazak u Zgreb ni terapiju koja je potrebna poslije operacije.

„Najviše me boli to što Anel nije u stanju ni da se samostalno kreće, bojim se za njegovu budućnost, jer ako ostane ovako stanje, to će ga sputavati do kraja života, a on je dijete, odličnih osobina“, istakla je majka Sanela.

Anel je šestogodišnji dječak koji na godinu treba da krene u školu, a nije u mogućnosti da se samostalno kreće i igra sa svojim vršnjacima.

On većinu vremena provodi na prozoru, koji ima pogled na igralište, osluškujući glasove svojih drugova koji uživaju u proljetnim igrama.

„Ja ne mogu sam izaći vani kao moji drugovi, otac me mora izvesti i biti sa mnom. Moja želja je da se igram sa drugom djecom bez oslanjanja na oca“, rekao je Anel.

Ponavljamo, Anelovi roditelji su nezaposleni i pored Anela, imaju još dvoje djece, te ovom prilikom mole sve dobre ljude da pomognu da njihove dijete bar djelomično progleda.

Anelu možete pomoći uplatama na žiro račun 134010 01434380 94, ASA Banka d.d. Sarajevo, na ime Jasmin Gigović.

Za sve informacije o Anelovom slučaju kontaktirajte oca Jasmina na broj telefona: +38762 414 184

(portal-udar.net)