Besplatne online obuke na romskom jeziku za nezaposlene u Srbiji

587
Foto: Ilustracija

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović potpisao je sa predstavnicima GIZ-a primopredaju digitalne platforme za besplatne online obuke – “Aktivno traženje posla“ i “Put do uspješnog preduzetnika”.

Obje obuke, koje  NSZ sprovodi, a čija realizacija je omogućena uz podršku globalnog programa Njemačke razvojne saradnje “Migracije za razvoj” koji u Srbiji sprovodi GIZ, svi zainteresovani mogu da pohađaju preko platforme za učenje na daljinu.

Obuka za aktivno traženje posla namijenjena je nezaposlenim licima koja žele da ovladaju tehnikama traženja posla i pripreme se za tržište rada i razgovor sa poslodavcem, dok je obuka Put do uspješnog preduzetnika namijenjena nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni posao.

Nove online obuke NSZ zasnovane su na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom primjerenim svakom pojedincu, po želji i više puta. Posebnu novinu predstavljaju online verzije ovih obuka na romskom jeziku, namijenjene nezaposlenim licima romske nacionalnosti.

Nezaposlena lica obuku mogu pohađati preko bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar), bez potrebe instaliranja bilo kakvog dodatnog softvera. Za sve dodatne informacije u vezi sa pohađanjem navedenih online obuka, nezaposleni mogu da se obrate svom savjetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ.