BIBIEROVIĆ: Izgubili smo 4 lidera romskih udruženja sa područja Tuzlanskog kantona

Salko Muratović iz Udruženja „Romska inicijativa mladih“ TK, Mehmed Mehić iz „Bahtalo ilo“ iz Banovica, Muhamed Beganović iz Udruženja „Zaboravljeni Romi“ Živinice-Đurđevik, te Zijad Jusić iz „Đelem Đelem“ Tuzla, umrli su u nepuna tri mjeseca ove godine

622
Muradif Biberović (Foto: Romski centar TK)

Romska zajednica izgubila je četiri aktivna lidera romskih udruženja sa područja Tuzlanskog kantona.

Salko Muratović iz Udruženja „Romska inicijativa mladih“ TK, Mehmed Mehić iz „Bahtalo ilo“ iz Banovica, Muhamed Beganović iz Udruženja „Zaboravljeni Romi“ Živinice-Đurđevik, te Zijad Jusić iz „Đelem Đelem“ Tuzla, umrli su u nepuna tri mjeseca ove godine.

Muradif Biberović iz Udruženja „Romano Drom“ iz Živinica, za naš portal je izjavio da je ovaj gubitak veoma velik.

Nažalost izgubili smo 4 aktivna lidera romskih udruženja sa podrucja TK. To je veliki gubitak za naš resursni centar i sam nevladin sektor jer su ovi lideri bili vrlo aktivni u svojim zajednicama. Imali su velike uspjehe u svom radu – kazao je Biberović za Udar.

Sumnja se da je najvjerovatnije uzrok smrti virus korona, ali ta informacija nije povrđena.

To je veliki gubitak za romsku zajednicu. Mi sada moramo preuzeti aktivnosti, a to će ići teže. Mladi ne žele da idu u nevladin sektor. Jedinu podršku koju imamo je od FOD BiH i drugih finansiranja nemamo – rekao je Biberović, te dodao da država Bosna i Hercegovina uzima pare na koroni pa su im u interesu pare a nisu im u interesu ljudi.

(Portal Udar)