Bijeljina: Počinje prvi dječiji festival “Radost Bijeljine”

2579
Bijeljina

Udruženje građana “Mama M” iz Bijeljine, 14. i 15. maja će organizovati  prvi dječiji Festival „Radost Bijeljine“.

Dvodnevni festival biće održan u Hotelu Dirna sa mnogo edukativnih, revijalnih i izlagačkih sadržaja u periodu od 11:00 časova do 18: 00 časova prvog dana, i od 10:00 časova do 17:00 časova  drugog dana. Cilj Festivala je osnaživanje porodicae kao i institucije i održavavanje djece i mladih u njihovom odrastanju.

Generalni pokrovitelj Festivala je Gradska uprava Grada Bijeljina, a sredstva za projekta su obezbjeđena na osnovu Javnog oglasa finasiranja projekta udruženja garđana.

U ime Grada Bijeljina, Ljubica Mlađenović šefica Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu, pozvala je sve građane i građanke da posjete ovaj Festival.

Pored osnovnih škola sa području Grada, na Festivalu će u edukativnom djelu, učestvovati i druge obrazovne ustanove za djecu, kao i Dom Zdravlja Bijeljina. Planirana su i predavanja nutricionista, stomatologa, ginekologa i drugih stručnjaka u oblasti zdravstva.
U revijalnom djelu programa će nastupiti vrtići, učenici Muzičke škole, a biće organizovana i lutkarska predstava. U izlagačkom djelu posjetioci će imati priliku da pogledaju asortiman dječije opreme .

Tokom oba dana Festivala, ulaz će biti slobodan.

Program Festivala:

(portal-udar.net)