Brčanski maturanti organizovali humanitarnu akciju za migrante

Građani i građanke Brčkog su tokom prošle sedmice u prostorijama škole donirali odjeću, obuću, higijenske potrebštine i konzerviranu hranu. Čitavu akciju su koordinisali učenici iz Vijeća učenika ove škole

1225
Foto: Vijeće učenika Poljoprivredne i medicinske škole

Kako bi pokazali humanost i pomogli migrantima koji se nalaze u Tuzli, brčanski maturanti došli su na ideju da organizuju akciju prikupljanja pomoći.

Akcija je počelo 9. decembra i trajala sedam dana. Tim maturanata Poljoprivredne i medicinske škole predvođeni profesorom Eldadom Mrkaljevićem, prikupljenu pomoć su juče dovezli do Tuzle i podjelili migrantima.

U sistemu obrnutih vrijednosti, čast je i zadovoljstvo predvoditi i surađivati sa ovakvim učenicima, nosiocima istinskih vrijednosti. Na ovaj način su pokazali ne samo svoju humanost, nego i podstakli svoje drugare u školi i van nje, kao i profesore na učešće. Želimo da ovo bude samo jedna u nizu akcija mladih ljudi, kojom se pomažu ljudi u potrebi – rekao je za Udar profesor Mrkaljević.

Građani i građanke Brčkog su tokom prošle sedmice u prostorijama škole donirali odjeću, obuću, higijenske potrebštine i konzerviranu hranu. Čitavu akciju su koordinisali učenici iz Vijeća učenika ove škole.
Ajla Redžić, jedna od učesnica akcije, kaže da je ideja za ovu humanitarnu akciju potekla od učenik upravo iz njene škole, koja je bila predložena na Vijeću učenika.

Ja sam se kao aktivna članica Vijeća naše škole rado odazvala, te sa velikim oduševljenjem prihvatila da budem jedan od organizatora akcije. U ime naših učenika se zahvaljujem svim dobrim ljudima koji su pomogli u prikupljanju velikog broja donacija, te se nadamo uspješnim akcijama ovog karaktera i u narednom periodu – rekla je Ajla.

Maturantica Poljoprivredne i medicinske škole Brčko, Zorica Milanović, kaže da su ovim gestom uradili veliku stvar za ljude kojima je pomoć bila neophodna. Kaže i da se svako od nas može naći u sličnoj situaciji.

Smatram da su ovakve akcije ono čime treba uvijek da se ponosimo i da ukoliko smo u mogućnosti, pomognemo – poručila je Zorica.

(portal-udar.net)