Budimo humani i pomozimo porodici Husić koja živi na rubu egzistencije

1251
Foto: pomozi.ba

Porodica Husić iz Visokog živi u jako teškim uslovima. U neuslovnoj kući u kojoj nemaju ni osnovno za preživiti, žive majka i otac sa petero djece. Četvero djece sa mentalnim poteškoćama u razvoju, dok jedno dijete ima težak oblik epilepsije.

Kuća u kojoj žive već 13 godina nema poda, vlaga je po cijeloj kući. Nemaju kuhinje, ni ormara gdje bi složili odjeću. U današnjem vremenu kada živimo sa svim mogućim luksuzom, susrećemo ovu obitelj koja nema ni vode, a griju se na peć koja jedva služi, te je spremanje hrane na njoj jedva moguće.

Donedavno je ova porodica i mogla nekako spojiti kraj s krajem, dok je otac bio fizički i zdravstveno sposoban obavljati fizičke poslove i tako svojoj djeci i supruzi omogućiti komad hljeba. Međutim, otac se razbolio, dobio upalu pluća, a kako i ne bi u kući u kojoj živi. Porodica nema ni zdravstveno osiguranje, tako da je njihovo liječenje još više otežano.

„Moj muž je redovno išao u šumu, sjekao drva i prodavao dok je mogao. Bilo ljeto ili snijeg, radio je. No, razbolio se, dobio je upalu pluća. A nemamo zdravstveno osugiranje. Posjetili smo socijalno i tražili jednokrtanu pomoć. Nismo do tada nikome govorili kako živimo, nismo se žalili, ali kako je on ostao bez drva mi smo morali se oglasiti. Obećali su da će nam pomoći. Kako se muž razbolio živjeli smo od toga što nam neko da. Uključili su nas u javnu kuhinju, pa idemo po hranu”, rekla je Azra Husić, majka za Source.ba.

Ova obitelj iako živi na rubu egzistencije, sa djecom sa posebnim potreba za koje je potrebna dodatna briga i njega, nikada nisu tražili pomoć ali sada su primorani da se obrate ljudima koji mogu i žele pomoći.

Pomoći se može na više načina i to:

Pozivom na 17002 donirate 2KM – broj je jedinstven za sve operatere.

PayPal: paypal1@pomozi.ba (//www.paypal.me/Pomozi)

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Svrha: Za porodicu Husić

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

(portal-udar.net)