Bugojno: Završen projekat stambenog zbrinjavanja Roma

1082
Foto: Bug.ba

Tri romske porodice dobile su stanove u naselju Bristovi u Bugojnu, a udruženje Roma  i predstavnici mjesnih zajednica bristovi, Vrbas I i Vrbas II nove prostorije na korištenje.

Time je završena treća faza projekta u kojem je stambeno zbrinuto ukupno 16 romskih porodica s područja Bugojna.

Ključeve korisnicima novoizgrađenih stambenih jedinica uručio je načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić.

Prije samo nekoliko godina, nismo mogli ni zamisliti da ćemo na ovom mjestu imati jedan ovakav objekt. Kao načelnik, ponosan sam na sve što je urađeno u proteklom periodu – kazao je Ajkunić.

Kako je rekla Dina Mešan iz Službe za stambeno-komunalne poslove, obnovu, razvoj i mjesne zajednice općine Bugojno, jedan od ciljeva projekta je da se osiguraju bolji uslovi života u ovom dijelu Bugojna, a shodno akcionom planu koji je usvojilo Općinsko vijeće.

U posljednju fazu projekta, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH doniralo je 100.000 KM, Caritas 69.000 KM, a Općina Bugojno 62.000 KM. Također, asfaltiran je put koji se nalazi u neposrednoj blizini – kazala je Mešan.

Implementacija ovog projekta počela je 2013. godine, uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Švicarskog Caritasa i Općine Bugojno.

(portal-udar.net)