Danas u Brčkom počeli prvi susreti mladih

Predstavnici Vijeća Mladih u Brčkom očekuju da će glavna tema biti odlazak mladih iz BiH

1118
Brčko

Uz podršku Vlade BD danas su počeli Prvi susreti mladih u Brčko distriktu, koju organizuje Vijeće mladih BD.

Ova manifestacija predstavlja trodnevno druženje i diskusiju o problemima obrazovanja, zapošljavanja, tržišta rada, aktivizma i gorućeg problema – odlaska mladih – i načinima napretka položaja mladih u Brčko distriktu i BiH.

Kroz trodnevnu aktivnost susretima će prisustvovati predstavnici Vijeća mladih iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona kao i predstavnici vladinog i nevladinog sektora.

Centralni događaj susreta mladih predstavlja Konferencija pod nazivom „Promijeni i pokreni“  i   4 panel diskusije kojima će prisustvovati Stjepan Šterc, poznati hrvatski demograf, kao i Katarina Vučković, predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT, koji će zajedno sa svim mladima koji su zainteresovani, pokušati da pronađu riješenje kada se govori o problemima i preprekama kod mladih.

Po završetku događaja spisak zaključaka bit će upućen zakonodavnim tijelima. Konferencija zajedno sa panel diskusijama koje slijede posle konferencije počinje sutra, 5. jula, u prostorijama brčanskog Doma kulture.

Predstavnici Vijeća Mladih u Brčkom očekuju da će glavna tema biti odlazak mladih iz BiH, te da će najveći dio panel diskusija biti posvećen toj temi, jer odlazak mladih predstavlja ogroman problem na područiju cijele Bosne i Hercegovine.

(portal-udar.net)