Dani Evrope na trgu u Prnjavoru

Na trgu su se predstavili Udruženja naconalnih manjina iz Prnjavora, mali preduzetnici, Dječij vrtić kao i djeca sa poteskoćama u razvoju iz Dnevnog centra „Neven

1760
Foto: Udar

U Prnjavoru je danas šef kooperacije Delegacije EU u BiH Melvin Asin uručio priznanja i novčanu nagradu Snježani Zorić i Željki Vračević  pobjednicama takmičenja „Dan Evrope na vašem trgu“,u organizaciji EU info centra.

„Prvi put sam u Prnjavoru, gostoprimstvo je bilo nevjerovatno, velikodušno sam dočekan. Smatram da je Mala Evropa jako ujedinjena i mislim da vaša zajednica funkcioniše jako dobro“, rekao je Melvin Asin.

Snježana i Željka su drugarice koje su po prvi put skupa radile na projektu, te su smislile scenarij pod naslovom „Mala Evropa“ kako inače zovu Prnjavor zbog velikog broja nacionalnih manjina.

„Želimo da trg u Prnjavoru izgleda kao sajam smjeha,pjesme,raznolikosti i jedinstva,što za nas Evropa i predstavlja. Ovo je od naš poklon našem gradu.Mi smo prezadovoljne jer se današnjem dogadjaju odazvao veliki broj sugrađana“, rekla je Željka.

Na trgu su se predstavili Udruženja naconalnih manjina iz Prnjavora, mali preduzetnici, Dječij vrtić kao i djeca sa poteskoćama u razvoju iz Dnevnog centra „Neven“.

Nacionalne manjine su se predstavile sa svojim tradicionalnim jelima i ručnim radovima. Udruženje Romska djevojka-Romani ćej, pored tradicionalnih jela, predstavilo se dekupažom sa romskim motivima, što je po prvi put predstavljeno u BiH.

„Danas smo imali priliku da pokažemo naše ručne radove koje su radile Romkinje iz udruženja. Radi se o dekupažu sa romskim motivima i ovo je novitet. Do sada niko nije ovakvu vrstu dekupaža predstavio. Vidim da je naš štand jako zanimljiv, kako našim građanima, tako i Delegaciji EU, jer nam stalno prilaze, zapituju i hvale naše radove što mi je posebno drago“, Izjavila je predsjednica Udruženja Snježana Mirković.

Načelnik Opštine Prnjavor, Darko Tomaš, izjavio je da će uvjek podržavati Udruženje Romska djevojka i njene incijative.

Nakon sajma, održan je i mali START-UP festival poduzetnika u početnoj fazi razvoja koji planiraju da djeluju u sektoru kulturnog nasljeđa i turizma. Uz START UP, održan je i i susret sa predstavnicima lokalnih medija sa dopisnicima drugih medija iz Prnjavora.

(portal-udar.net)