Djeda Mrazevi se spustili sa zgrade u Zenici, obradovali socijalno ugroženu i djecu s poteškoćama

496
Foto: Screenshot/Oslobođenje

Prednovogodišnja zabava nazvana “Dan dječije radosti”, posvećena djeci i odraslima s posebnim potrebama, romskoj i djeci iz socijalno ugroženih porodica, djeci koja boluju od dijabetesa i djeci sa pshofizičkim poteškoćama, održana je danas u Zenici, ispred ugostiteljskog objekta “Krčma BP”.

„Navedeni događaj koji je humanitarnog karaktera organizovali smo u suradnji s našim prijateljima i poslovnim partnerima u plemenitoj namjeri da nijedno zeničko dijete ne ostane uskraćeno za svoj novogodišnji paketić, kao ni poruku ljubavi da u ovim blagdanskim danima dobri ljudi misle na njega i žele da se osjeća sretno. Osim podjele paketića od strane Djeda Mraza i fotografisanja ponaosob sa svakim djetetom ispred velike jelke, potrudili smo se osmisliti zanimljiv zabavni program, u okviru kojeg je uz pjesmu i gitaru naše mališane zabavio poznati zenički kantautor dječijih pjesama Zlatan Alispahić Zlaja, zajedno sa Amelom Gađunom. Zapjevao i dječak Tarik Hrustić,“ izjavili su za Oslobođenje braća blizanci Ivan i Andrija Petrović, organizatori zabave.

Na prednovogodišnjoj zabavi je bio i klovn balondžija, izuzetno vješt u modeliranju igračaka od balona koji je oduševio mališane.Posebno zanimljiv je bio dolazak dvojice Djeda Mrazova u Zenicu. Oni su se spustili među djecu sa desetostratne zgrade u centru grada i podijelili paketiće.