Dodjelom volonterskih potvrda u Goraždu okončan projekat “Volontiranje je cool”

1214
Foto: FENA/Elma Geca

U organizaciji Centra za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) i potporu partnera UNICEF-a, Grada Goražda i Službe za zapošljavanje BPK-a, u Goraždu je danas upriličena svečana dodjela volonterskih potvrda u okviru projekta “Volontiranje je cool” za učenike volontere iz Bosanskopodrinjskog kantona.

U 2018. godini u ovom projektu učestvovale su četiri osnovne škole – OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija”, OŠ “Ustikolina”, OŠ “Hasan Turčalo Brzi” i OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”, a volonterske potvrde dobilo je 60 učenika.

Projekat kojim se podstiče aktivizam kod učenika osnovnih škola relizuje Centar za razvoj omladinskog aktivizma.

Čestitamo svim školama i učenicima koji su bili uključeni u ovaj projekat, pokazali su visok nivo interesovanja i angažmana. Volonterizam ima nemjerljiv značaj i vrijednosti koje poboljšavaju ukupan ambijent u našoj zemlji – kazala je koordinatorica projekta u Centru za razvoj omladinskog aktivizma CROA Amra Grbo.

Najavila je da će projekat “Volontiranje je cool” biti relizovan i tokom 2019. godine

Vjerujemo da će osnovci sa područja BPK Goražde i u naredom peirodu kroz ovaj projekat realizovati važne aktivnosti i tako pomoći u rješavanju nekih od problema u svojoj sredini – istakla je Grbo.