Dragičević optužio vrh policije RS-a: Od danas ništa više nije isto

1413
Foto: Scrcreenshot

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, večeras je optužio vrh Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a da je prije 17. marta organizovao otmicu i ubistvo njegovog sina Davida.

„Darko Ilić (načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS) je naručilac, interventna jedinica MUPRS-a su egzekutori, četiri vozila, četiri ‘dačije’, prostorije MUP-a… Ubice u zatvor na maksimalnu kaznu. Zakon mora biti isti za sve“, poručio je Dragičević.

U obraćanju velikom broju okupljenih građana na Trgu Krajine, gdje je održan treći skup „Pravda za Davida“, kazao je da je poslije pet mjeseci bio na grobu svog sina te uz brojne optužbe ponovo prozvao vrh MUPRS-a i RS-a za ubistvo svog sina.

Ovo je zločinačka RS, MUPRS, tužilaštvo… RS i BiH je trenutno najgora zemlja u svijetu, ne postoji gora zemlja u svijetu“ tvrdi Dragičević.

Dragičević je rekao da je dosta i da od danas ništa više nije isto i neće biti. Grupa Pravda za Davida će biti relevatan faktor u svim odlučivanjima i da će otkriti ubistva sve djece.

Grupa „Pravda za Davida“ prerast će, kaže, uskoro u udruženje građana, imat će i fondaciju za pomoć djeci, a neće biti politička, stranačka i vjerska, već grupa istine i pravde.

Političarima i iz vlasti i opozicije je uputio poruku da moraju da budu sluge narodu, a ne obrnuto.

Suzana Radanović, Davidova majka, rekla je da građani treba da se bore za sebe i svoju djecu.

„Molila sam Davora da se kandiduje za predsjednika. Neće, a ja kažem da bez politike ne možeš ništa riješiti ….”, rekla je ona i dodala da će „Davor biti predsjednik RS, samo to još ne zna“.

Davor Dragičević je kazao da se večeras na glavnom banjalučkom trgu okupilo 40.000 ljudi.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

(portal-udar.net/agencije)