Firma PepsiCo podržala prvi romski bend u regionu Pretty Loud

527

Kompanija PepsiCo novu godinu otpočela je saradnjom sa Pretty Loud bendom, prvim ženskim romskim hip-hop bendom u svijetu. Saradnja je pokrenuta u cilju pružanja podrške socijalno ugroženim grupama društva i usmjerena je ka njihovom značajnijem uključivanju u poslovne, ali i društvene tokove zajednice u kojoj žive.

Pretty Loud bend je ženski bend iz Srbije koji se kroz muziku bori za prihvatanje različitosti kao preduslov ravnopravnosti, ali ujedno i prava na izbor svih onih koji su drugačiji. Bend je dio GRUBB fondacije, koja svojim programima ujedinjuje obrazovanje, umjetnost, kulturu i socijalno preduzetništvo kako bi doprinijela povećanju mogućnosti za zapošljavanje romske omladine i podržala njihovu dugoročnu društvenu integraciju.

Jednogodišnja saradnja sa kompanijom PepsiCo za cilj ima podizanje svijesti o potrebama i izazovima sa kojima se Romi, kao najveća etnička manjina u Evropi suočavaju.

„Saradnja sa Pretty Loud predstavlja prirodan sljedeći korak PepsiCo strategije različitosti i inkluzivnosti. Snažna poruka koju ovaj bend šalje o emancipaciji i obrazovanju djevojčica i djevojaka podstakla nas je da pronađemo način da pomognemo da se njihov glas još dalje čuje. PepsiCo je kompanija u kojoj se poštuju i njeguju različitosti, u kojoj niko ne smije biti diskriminisan na osnovu rase, pola, seksualnog identiteta ili bilo kog drugog ličnog svojstva. U posljednje tri godine smo mnogo uradili na unapređenju svijesti, a za naredne tri godine imamo još ambicioznije planove, o kojima će se tek čuti. Mogu da kažem samo da sam ponosna na tim koji pomjera granice, i postavlja nove standarde etičkog poslovanja u našem regionu”, izjavila je Tijana Tadić, HR direktor u kompaniji PepsiCo.

Djevojke iz Pretty Loud benda poručile su da su veoma sretne što je jedna velika kompanija kao što je PepsiCo postala partner u njihovoj misiji.

„Mnogo nam znači što PepsiCo vjeruje u nas, i što imaju povjerenje da mi našom muzikom i porukom zajedno sa njima mijenjamo društvo na bolje. Prije svega se obraćamo mladima jer oni mogu da postanu primjer generacijama koje dolaze. Drago nam je da PepsiCo kao internacionalna kompanija podržava naš rad i što će se naše pjesme čuti daleko“, istakle su članice benda.