Gradonačelnik Brčkog uručio humanitarnu pomoć i paketiće romskoj djeci

619

U okviru godine solidarnosti koju je u čitavom svijetu obilježila pandemija koronavirusa, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić opredijelio se da ove godine umjesto podjele u brčanskim vrtićima novogodišnje paketiće i humanitarnu pomoć uruči ugroženoj djeci i osjetljivim kategorijama stanovništva.

Cijeneći da najveći broj roditelja djece u vrtićima može osigurati ovu vrstu poklona, gradonačelnik se odlučio obradovati one mališane kojima roditelji nisu u mogućnosti osigurati ovaj oblik darivanja, te je obradovao one koji imaju zdravstvene probleme, djecu bez roditeljske skrbi kao i manjinske romske populacije.

Tim povodom gradonačelnik je danas posjetio romsku djecu u Dnevnom centru u brčanskom naselju Brod i uručio im paketiće, a nakon toga prehrambene pakete uručio je i obitelji Tirić, djeci bez roditeljskog staranja koja živi u naselju Brod kao i socijalno ugroženoj obitelji Maleš iz naselja Ploštare.

Tijekom posjete gradonačelnik je istakao važnost suradnje i solidarnosti prema obiteljima koje vode egzistencijalnu bitku te naglasio i važnost učinkovite međusobne podrške i suradnje između različitih društvenih i socijalnih grupa.

Paketiće je poklonio i Fondaciji Lajla koja brine o djeci s Downovim sindromom, djeci na Odjelu brčanske pedijatrije, te udrugama koja okupljaju djecu sa rijetkim bolestima, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.