Hitno potrebna pomoć unesrećenoj porodici iz Dolca na Lašvi

1780
Senada Fafulović sa članom Crvenog križa ispred uništene kuće (Foto: portal-udar.net)

U požaru koji se dogodio u ranim jutarnjim satima prije par dana u mjestu Dolac na Lašvi kod Travnika, krov nad glavom je izgubila četveročlana porodica Fafulović.

U požaru je izgorio stambeni objekat (baraka) te garaža zajedno sa dva automobila koja su se u njoj nalazila. Pričinjena je ogromna materijalna šteta, ali na svu sreću, nije bilo ljudskih žrtava.

Međutim, porodica u kojoj je i šestogodišnja djevojčica, te starac od 75 godina, sada je na ulici.
Na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Travnik i pripadnici Vatrogasne jedinice Travnik koji su lokalizovali požar .

Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su nam pomogli, naročito komšiluku koji nikad neću zaboraviti. Ja ne znam šta da radimo, imam oca od 75 godina, unuku od 6 godina, nemamo nigdje ništa, sve što smo imali, nestalo je za sat  vremena. Ja molim sve dobre ljude da mi pomognu”, kazala je Senada Fafulović, vlasnica barake koja je izgorila.

Nakon nesreće, članovi Crvenog križa Travnik prvi su posjetili oštećenu porodicu, koja je ostala bez krova nad glavom. Tom prilikom, uručena im je pomoć u hrani, dekama, obući i odjeći.

Na lice mjesta izašla je i općinska komisija za procjenu štete, te su odlučili da će Općina Travnik u narednih 6 mjeseci plaćati smještaj za ovu porodicu. S obzirom da u ovoj porodici živi djevojčica od 6 godina, svaka pomoć je dobrodošla, kako bi se što prije vratili u svoj  dom  i nastavili živjeti u normalnim životnim uvjetima.

Trenutno smo kod naših komšija dok nam nešto drugo ne pronađu. Puno im hvala na pomoći i hvala općini Travnik”, kazala je Mirela Fafulović.

Uzrok požara nije utvrđen,a na rasvjetljavanju istog rade inspektori kriminalističke policije PU Travnik.

Svi oni koji mogu na bilo koji način pomoći ovoj porodici, mogu se javiti na broj telefona: 061 982 700 (Mirela Fafulović).

(portal-udar.net)