Igor Jurić u Nišu: Presudni dani u potrazi za devojčicom

1461
Igor Jurić (Foto: niskevesti.rs)

Igor Jurić, posjetio je danas roditelje otete Monike Karimanović (12), piše portal niskevesti.rs.

Jurić čija je kćerka Tijana brutalno oteta i ubijena prije nekoliko godina, zahvalio je svim pripadnicima žandarmerije i policije koji se smrzavaju tražeći zločinca i zamilio ih da ne odustanu od potrage, jer su ovo, kako je rekao „ključni dani” u potjeri.

Jurić je takođe pozvao građane da se udruže i pomognu da se dijete pronađe i vrati kući.

„Ovo su ključni dani, a mediji mogu da odigraju veoma značajnu ulogu. Monikino pojavljivanje u javnosti ne sme da prestane, ne sme da jenjava. Verujem da je dete živo, to je nešto u šta ne sumnjam i verujem, kao i roditelji da će se vratiti kući“, izjavio je Jurić.

On je rekao da smo kao društvo u ovom slučaju napravili ogromne propuste.

„Bili smo potpuno svesni opasnosti koja je okruživala decu u Nišu u okolini nakon izlaska Ninoslava Jovanovića iz zatvora, a dozvolili smo da se dogodi to što se dogodilo. Propust je i to što su roditelji saznali da je dete oteto tek kada se nije vratila iz škole. Mislim i da se kasno pojavila fotografija osumnjičenog lica“, izjavio je Jurić.

Prema njegovim riječima, Jovanović je već mogao da bude uhapšen da je njegova fotografija ranije objavljena.

Jurić je kazao da će se u ponedeljak sastati sa premijerkom Anom Brnabić i sa ministrom policije i razgovaraće o uspostavljanju sistema za brzu potragu za nestalom djecom.

Ostatak vijesti pričitajte na ovom linku.

(portal-udar.net/niskevesti.rs)