IN Fondacija organizuje obuku o rodno zasnovanom nasilju i pisanja projekata

1683

IN Fondacija organizuje dvodnevnu obuku o rodno zasnovanom nasilju i pisanju projektnih prijedloga koji bi trebali da utiču na rješavanje ovog sve češćeg problema u današnjem društvu.

Obuka se organizuje u okviru projekata pod nazivom „Aktivini i ravnopravni u svojim zajednicama“.

Ova obuka će  mladima dati priliku da  direktno utiču na prevenciju rodno zasnovanog nasilja kroz projekte koje imaju priliku da realizuju nakon učešća na obuci.

Mladi koji se odluče uzeti učešće u ovim radionicama će proći obuke na temu rodno zasnovanog nasilja i pisanja prijedloga projekata, a nakon obuke,  imat će priliku da sami napišu projekte i dobiju grant sredstva  za sprovođenje istih. Organizatori na ovaj način žele podstaći mlade da kreiraju vlastite inicijative i pomognu u rješavanju problema koristeći novostečeno znanje i vještine.

Projekat se sprovodi u 7 opština BiH: Tuzli, Bijeljini, Brčkom, Doboju, Usori, Doboj Istoku i Tešnju.

Svi mladi koji dolaze iz ovih opština imaju pravo učešća na obuci koja će se održati u Brčkom 8. i 9. juna 2019. godine u hotelu „Jelena“.

Projekat IN fondacije je podržan u okviru zajedničkog projekta Ujedinjenih nacija „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini“ koji pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine provode UNICEF, UNESCO i UNDP.

Da biste učestvovali na obuci potrebno je da popunjeno motivaciono pismo, saglasnost roditelja (ukoliko ste maloljetna osoba) i obrazac za prijavu transportnih troškova i smještaja dostavite putem maila na najkasnije do 30. maja 2019. godine.

IN Fondacija snosi sve troškove prevoza i učešća na obuci (smještaja i hrane).

Više informacija možete pronaći na web stranici IN Fondacije.

Prijave za učešće možete slati na: s.stanivukovic@infondacija.org nakon koje ćete dobiti program obuke.

(portal-udar.net)