Izložba “Tragovima romske kulture – zaslužni među nama” 28. januara u Zagrebu

709

Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” poziva na otvorenje Romskog edukacijsko-kulturnog centra koje će se održati u Noći muzeja 28. januara 2022. u 18 sati u ulici Pavla Hatza 23/3 u Zagrebu.

Tom prilikom otvorit će se izložba pod nazivom ‘Tragovima romske kulture – zaslužni među nama’ s portretima istaknutih romskih umjetnika, naučnika, sportista, aktivista i političara, koji su svojim idejama, stvaralaštvom i trudom dali ogroman doprinos u izgradnji boljeg društva.

„Promoviranje romskog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj i poticanje znanja i umijeća romske nacionalne manjine naša je vizija, poziv i zadovoljstvo“, naveli su iz Saveza Roma.

Programu će prisustovati predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, koji će osim otvorenja REKC-a također i obići prostore SRRH “KALI SARA”, zatim predsjednica Hrvatskoj muzejskog društva, Vlasta Krklec te saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Nakon kratkog neformalnog druženja predviđena je književna večer s Majom Grubišić i Veljkom Kajtazijem.

Prijave se zaprimaju do 26. januara 2022. godine na broj telefona +385 1 888 76 73 ili na e-mail rekc@kalisara.hr, naveli su iz Saveza Roma Hrvatske.