Jasmin Ramić, bokser i NVO aktivista: IDEM KA BOLJEM

1495

Odrastanje u Bijeljini za 26-godišnjaka Jasmina Ramića  se razlikovalo od odrastanja ostale djece u tom gradu. Njegovi roditelji nisu previše marili oko toga da on završi školu, ali je uz podršku svog učitelja i trenera to uspješno okončao. Danas je zaposlen u nevladinom sektoru kao romski asistent. Ali njegova prava ljubav je kik boks u kojem je imao uspjeha i gdje je postao i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

“Danas živim u selu Mala Obarska i pored mog zaposlenja imam stoku, porodičan sam, imam suprugu i četvero djece dvije kćerke i dva sina. Borim se da moja djeca obrazuju i završe bar srednju školu. Ja kao otac moje četvero djece živim za dan kada će dobiti na uvid diplome završene srednje škole, priča nam Jasmin.

Jasmin sa porodicom
Jasmin sa porodicom

Jasmin Ramić se bavi sportom od svoje petnaeste godine i ostvaruje uspješne rezultate. U septembru ove godine  učestvovao je  na Balkan Open internacionalnom kupu, na kojem je  imao tri teška meča i proglašen je  za najboljeg borca turnira, nagrađen je zlatnim peharom.

“Kad sam počeo trenirati od svoje 15 godine, a i tad sam išao još u školu, osjećao sam se da ne pripadam ostalim ljudima. I smatrao sam da smo mi Romi drugačiji ljudi. Zatim kako sam jačao, shvatao sam da nije tako. Imao sam rezultate u školi i u sportu. Tada sam shvatio da smo svi isti. I to mi je je dalo snagu da se sve više borim i ostvarim dobre rezultate. Romi nisu iskvaren narod, Romi mogu biti uspješni i obrazovani. Da svoju djecu izvedu na pravi put. Ja sam rekao, ja sam čovjek i idem ka boljem. Ja mogu kao drugi ljudi da budem društveno aktivan. Rekao sam neću da se stidim sebe i svog naroda. Mogu i ja uspjeti, mogu da ostavrim svoj cilj, da budem uspješan u nečemu sto volim! Poštuj svoje, pa poštuj i tudje!”, rekao je Jasmin za Udar.

Rad u Udruženju
Rad u Udruženju

Jasmin je pozvan na svjetsko prvenstvo u kik boksu koje će se održati u Italiji. Ovim putem Jasmin moli sve ljude dobre volje koji žele da ga, koliko mogu, finansijski podrže kako bi mogao da ode na svjetsko prvenstvo i tamo predstavi našu zemlju. Unaprijed se zahvaljuje svima. Broj računa za uplate: Devizni račun: 5673435416504644 otvoren u SBERBANK Bijeljina, na ime Jasmin Ramić. Tekući račun: 5544020152630108 otvoren u banci Naša banka, na ime Jasmin Ramić