Jasmin Ramić najbolji sportista grada Bijeljina za 2021.

580

Kik-bokser Jasmin Ramić proglašen je najboljim sportistom za 2021. godinu na tradicionalnom 45. izboru najboljih sportista grada Bijeljina.

Ramić je kazao da je ova nagrada za njega veoma značajna, te da je motivisan da dalje radi i ostvari još veći uspjeh u karijeri.

Podsjetimo, 26-godišnji Jasmin Ramić iz Bijeljine je bokser i NVO aktivista. Nedavno je Udar pisao o njegovom odlasku na svjetsko prvenstvo. Jasmin se  bavim sportom od svoje petnaeste godine i ostvaruje jako dobre  rezultate.

U septembru je učestvovao na Balkan Open internacionalnom kupu na kojem je imao tri  meča i proglašen je za najboljeg borca turnira, te nagrađen zlatnim peharom. U oktobru je osvojio bronzanu medalju. Imao je tri jako teška meča, odradio je  prvo kolo i pobijedio  Grka. U drugom kolu ga je čekao Rus koji je bio svjetski prvak prije 2 godine.

On je prošao prvo kolo direktno, pa se sastao sa Ramićem koji ga je pobijedio 3:0. Treći meč je bio sa jakim i iskusnim Švajcarcem, pobjedivši ga takođe 3:0. U polufinalu čekao ga je reprezentativac Srbije, Aleksandar Konovalov, koji je bio više puta šampion svijeta i koji je osvojio 6 zlatnih na svjetskim prvenstvima i dva kao junior. Njega nije mogao proći.

Ramić savjetuje mladima da se bave sportom, jer time da mogu da postignu mnogo u životu. Zatim, da njihova porodica bude njihov oslonac i snaga, kao što su njemu njegovo četvero djece i supruga.

Jasmin je rekao da ga gradonačelnik podržava i da ga je podržao kad je išao na svjetsko prvenstvo u Italiju, kao i da se nada da će mu i u budućnosti grad pomoći.

“Bilo je veoma uzbudljivo. Bilo je jako puno kandidata i nisam očekivao pobjedu. Prvenstveno zato što sam Rom, ali i zbog političkih dešavanja”, izjavio je Ramić.