Jasmin Ramić osvojio bronzanu medalju u kik boksu

"Ostavio sam srce u ringu, da bih donio medalju u Bosnu i Hercegovinu i u naš grad Bijeljinu. Ovo mi je prvo svjetsko prvenstvo i odmah sam donio medalju. Kroz sport, smatram da se može biti samo dobar čovjek i dobar sportista i time bi trebali da se bave mladi", poručio je Ramić

2308

Da se podsjetimo ko je Jasmin Ramić, 26-godišnjak iz Bijeljine o kojem smo već pisali. Bokser i NVO aktivista u udruženju ”Siguran korak”. Nedavno smo najavili njegov odlazak na svjetsko prvenstvo u kik boksu. Jasmin se bavi sportom od svoje petnaeste godine i ostvaruje jako dobre rezultate. U septembru ove godine učestvovao je na Balkan Open internacionalnom kupu, na kojem je imao tri meča i proglašen je za najboljeg borca turnira, nagrađen je zlatnim peharom. I tu nije kraj.

Zahvaljujući dobrim Romima iz dijaspore i Jasminovom treneru Dimitriju Jovanoviću zvanom Rox, nađeni su sponzori da otputuju u Italiju od 15. do 24. oktobra i učestvuje na svjetskom prvenstvu.

“To je bio moj cilj, moj najveći međunarodni nastup”, rekao je Jasmin Ramić za portal Udar.

Jasmin nije razočarao sponzore, jer je osvojio bronzanu medalju. Imao je tri jako teška meča. Odradio je prvo kolo i pobijedio Grka. Rus ga je čekao u drugom kolu, koji je bio svjetski prvak prije 2 godine. On je prošao prvo kolo direktno, pa se sastao sa Ramićem koji ga je pobijedio 3:0. Treći meč je bio sa jakim i iskusnim Švajcarcem, pobjedivši ga takođe 3:0. U polufinalu čekao ga je reprezentativac Srbije, Aleksandar Konovalov, koji je bio više puta šampion svijeta i koji je osvojio 6 zlatnih na svjetskim prvenstvima i dva kao junior. Njega nije mogao proći.

“Dao sam maksimum koliko sam mogao, iako sam bio jako iscrpljen, imao sam povrede. Ostavio sam srce u ringu, da bih donio medalju u Bosnu i Hercegovinu i u naš grad Bijeljinu. Ovo mi je prvo svjetsko prvenstvo i odmah sam donio medalju. Kroz sport, smatram da se može biti samo dobar čovjek i dobar sportista i time bi trebali da se bave mladi. Sport je i jedna odgovornost jer predstavljam svoju državu, svoj klub, svoj grad, svog trenera, svoj tim i sebe, i to zahtijeva jaku disciplinu. Zbog toga je bio važan moj odlazak u Italiju. Ogromna podrška i neko ko me razumije je moja supruga, ali i moja djeca, koji mi daju vjetar u leđa da budem još uspješniji. Moja poruka za mlade je da je sport meni najviše pomogao u životu da krenem pravim putem i da svima savjetujem da se uključe u sport”, rekao je Ramić.

Dimitrije Jovanović zvani Rox kaže da je kao trener jako zadovoljan svojim borcem Jasminom Ramićem.

“Da su uslovi bolji bilo bi mnogo većih rezultata. Da imamo više finansija išli bismo i na pripreme, ali nažalost od toga ništa nemamo. Jedini ja stojim iza njega i treniramo jednom dnevno zbog njegovih obaveza. Planiram u budućnosti da bude još bolji borac i još uspješniji. Ukoliko je to u mogućnosti u našim uslovima, daću svoju podršku maksimalno koliko mogu. Što se tiče svjetskog prvenstva, prezadovoljan sam, pobjedio je tri jaka, izuzetna borca, bez obzira na uslove u kojima je trenirao, bio je jako spreman”, rekao je Jovanović.