Javni poziv: Općina Breza gradi četiri stambene jedinice za romske porodice

1145
Breza

Općina Breza objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za izgradnju četiri stambene jedinice za romske porodice sa prebivalištem na teritoriji ove općine.

Pomoć se dodjeljuje u okviru implementacije projekta “Stambeno zbrinjavanje Roma u općini Breza“. Projekat “Stambeno zbrinjavanje Roma u općini Breza“ se finansira sredstvima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u iznosu od 49.294,04 KM, Federalnog ministarstva prostornog uređenja 150.000,00 KM, uz sufinansiranje Općine Breza kroz projektne aktivnosti i komunalnu infrastrukturu.

Navedena sredstva će biti upotrijebljena za izgradnju četiri stambene jedinice za romske porodice sa prebivalištem na teritoriji općine Breza i unapređenje komunalne infrastrukture romskog naselja sa krajnjim rokom završetka do 03.02.2020. godine.

Pravo na stambeno zbrinjavanje imaju pripadnici Romske nacionalne manjine, porodica ili zajedničko domaćinstvo koji su beskućnici i/ili se nalaze u potrebi za stambenim zbrinjavanjem i/ili im je potrebno poboljšanje stambenih uvjeta.

Javni poziv otvoren je 15 dana od dana objave.

Detaljniji opis poziva i prijavni obrazac možete pronaći na ovom linku.