Javni poziv za dva omladinska radnika iz Bosne i Hercegovine

1361

Omladinska Romska Inicijativa „Budi mi prijatelj“ Visoko, u sklopu projekta „TrainVol“ -Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za procese upravljanja, vođenja i promocije volonterizma među mladima, objavljuje Javni poziv za dva omladinska radnika iz Bosne i Hercegovine, koji će biti uključeni u projektne aktivnosti.

Projektne aktivnosti obuhvaćaju višednevne treninge u Grčkoj, Makedoniji, Kipru te Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog projekta je korištenje volonterizma, kao alternativnog mehanizma, koji mladim ljudima pruža efektivne mogućnosti za neformalno učenje te poboljšavanje njihovih ličnih i profesionalnih vještina odnosno, u velikoj mjeri, doprinosi njihovom zapošljavanju istovremeno promovišući socijalnu inkluziju i aktivno građansko učešće mladih (naročito ugroženih grupa).

„Ovo je odlična prilika za mlade ljude koji su zainteresovani za angažovanje u nevladinom sektoru. Period implementacije ovog projekta je 18 mjeseci, te će se tokom istog provoditi aktivnosti na uspostavi kurikuluma i metodologija za buduće volontere kao i za omladinske radnike, kreiranju e-platforme za mlade ljude iz čitavog svijeta, neformalnoj edukaciji i mobilnosti mladih”, rekla je Melina Pirija, aktivistica Udruženja „Budi mi prijatelj“.

Neki od uslova za učešće u ovom projektu su poznavanje engleskog jezika i minimalno dvije godine radnog iskustva sa mladima.

Na ovaj javni poziv možete se prijaviti putem e-maila trainvolerasmus@gmail.com, najkasnije do 20. novembra 2017. godine sa naznakom Prijava za učešće omladinskih radnimka na „TrainVol“ projektu.

Više informacija o ovom Javnom pozivu možete pronaći na web stranici Omladinske Romske Inicijative „Budi mi prijatelj“, www.budimiprijatelj.ba

(portal-udar.net)