Javni poziv za upis romske djece u vrtić u Bijeljini

466

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, organizuje Program za djecu u godini pred polazak u školu.

Predviđeno je da se u periodu od 1. marta do 31. maja 2022. godine, svakog radnog dana u trajanju od 3 sata vrši predškolska nastava u objektima vrtića u Bijeljini i Gradskom vrtiću i Dvorovima, a program je namijenjen djeci koja nisu obuhvaćena nijednim vidom organizovanog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, i koja su prema Zakonu o osnovnom obrazovanju obavezna da u osnovnu školu krenu od septembra 2022. godine.

Slaviša Vujanović

Direktor vrtića Slaviša Vujanović je izjavio za portal UDAR da svake godine rado uključuju romsku djecu, te da takođe planiraju i ove godine da uključe romsku djecu.

Uključiće ih tako što će preko Gradske uprave Grada Bijeljina i romskih nevladinih udruženja koja se bave obrazovanjem Roma u Bijeljini animirati što više romskih roditelja da upišu djecu.

Inače, u Bijeljini postoji veliki problem kad romska djeca krenu u školu, jer ne poznaju dovoljno srpski jezik i ne mogu da prate nastavu. Predškolski program će im pomoći da savladaju jezik i socijalizuju se sa drugom djecom.

Prijava se vrši svakog radnog dana od 8. do 26. novembra tekuće godine, od 7:00 do 15:00 u ulici Svetog Save 9 u Bijeljini. Dodatne informacije se mogu dobiti na broj telefona 055/204-808. Uz prijavu treba donijeti i rodni list djeteta.