Javni pozivi za volontere, lokalne samouprave i anketare

Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma "Otaharin" iz Bijeljine, objavilo je poziv za volontere na program mentorstva; USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama pruža podršku aktivnostima lokalnih organizacija koje se zalažu za prava, osnaživanje i dostojanstvo nedovoljno predstavljenih društvenih grupa u BiH; Organizacija Save the Children objavljuje poziv za „roster“, za formiranje baze anketara i asistenata za unos podatka iz oblasti koje su relevantne za rad ove organizacije

1514
Foto: Ilustracija

Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin” iz Bijeljine, objavilo je poziv za volontere na program mentorstva.

Program mentorstva i socijalnog uključivanja djece iz socijalno i materijalno ugroženih porodica ima za cilj, da kroz volonterski, društveno koristan angažman mladih i odraslih, doprinese socijalnom uključivanju djece, poboljša socijalnu koheziju i socijalnu pravdu u bh. društvu.

Poziv za volontere na program mentorstva, namijenjen je mladima starosti od 20 do 30 godina, koji su spremni i u mogućnosti izdvojiti 20 sati mjesečno.

Zainteresovane osobe trebaju biti spremne da postanu prijatelj djetetu i na taj način mu pruže radosne trenutke u životu. Od volontera se očekuje da kontinuirano pružaju podršku djetetu, kako bi se izgradilo povjerenje, što bi za cilj imalo da se dijete zdravo razvija uprkos teškoj porodičnoj situaciji. Provodeći na lijep i koristan način svoje slobodno vrijeme, dijete će kroz druženje sa drugom djecom i volonterima širiti svoju socijalnu mrežu, u čemu mu njegov mentor treba pomoći.

Ovaj program je nastao po uzoru na projekat “Stariji brat, starija sestra”, te se implementira u saradnji sa Mrežom “Stariji brat, starija sestra BiH” i Udruženjem za prevenciju ovisnosti “NARKO-NE”.

Krajnji rok za podnošenje aplikacije je 11.11.2018. godine, a prijave treba poslati na mail: info.otaharin@teol.net

Javni poziv i prijavu za volontere možete pronaći na web stranici Udruženja “Otaharin”, //otaharin.org/

USAID/PPMG: Javni poziv za učešće lokalne samouprave u BiH

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama pruža podršku aktivnostima lokalnih organizacija koje se zalažu za prava, osnaživanje i dostojanstvo nedovoljno predstavljenih društvenih grupa u BiH, te jača kapacitete lokalnih nevladinih organizacija, institucija BiH, kao i  USAID-ovih implementacijskih partnera za otvarivanje navedenog cilja.

Kroz Program podrške marginaliziranim grupama (PPMG), USAID raspisuje Javni poziv za učešće jedinica lokalne samouprave u BiH -Podrška marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa.

Javni poziv je otvoren svim jedinicama lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini koje su u mogućnosti osigurati sredstva u jednakom iznosu koji traže od USAID/PPMG-a, s tim da je iznos vlastitog učešća, odnosno iznos koji traži od USAID/PPMG-a najmanje 20.000 KM, a najviše 100.000 KM i primijeniti model podrške koji će biti razvijen u saradnji sa USAID/PPMG-om.

Od zainteresovanih jedinica lokalne samouprave se traži da prijavu na Javni poziv dostave lično na adresu:
USAID/PPMG, Ul. 4. viteške brigade 34-36, 71210 Ilidža (na koverti navesti: 15.02.0-N2.3-11924 Prijava na javni poziv – Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja prijava).

Krajnji rok za podnošenje prijava je 22.11.2018. godine.
Cijeli tekst Javnog poziva, kao i svi potrebni obrasci su dostupni na sljedećem linku: //ppmg.ba/ba/grantovi/otvoreni-pozivi

Save the Children traži anketare na području cijele BiH

Organizacija Save the Children objavljuje poziv za „roster“, za formiranje baze anketara i asistenata za unos podatka iz oblasti koje su relevantne za rad ove organizacije.

Anketar je dužan, u skladu sa svojim stručnim kompetencijama i profesionalnom iskustvom te specifičnom znanju usvojenom tokom edukacije koju organizira Save the Children, aktivno sudjelovati u realizaciji istraživanja i prikupi upitnike koje će popunjavati djeca i/ili odrasli u osnovnim i srednjim školama.

Javni poziv je otvoren do 20.11.2018. godine, a detaljnije o ovom javnom pozivu možete naći na linku:

//www.mreza-mira.net/vijesti/poslovi/save-the-children-oglas-za-posao-anketari-na-podrucju-bosne-i-hercegovine/?fbclid=IwAR31_RDH40ol2JVlCXRxjID9ZHkZQD-9KUHp6jVBZnkfq4y6DtT7KMUp7FU 

(portal-udar.net)