Još 6 dana za prijavu na radionicu za mlade u RS: Prilika za rješavanje problema u lokalnim zajednicama

365

eUPSHIFT je online radionica za timove mladih ljudi uzrasta od 13 do 19 godina, koji u svojim lokalnim zajednicama primjećuju neki problem i žele da rade na njegovom rješavanju.

Kroz eUPSHIFT i uz podršku mentora i trenera, timovi uče kako se osmišljava rješenje problema i takmiče se za novčane nagrade od po 3000 KM pomoću kojih mogu provesti svoja rješenja.

Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 13 do 19 godina u timovima od tri do pet članova iz opština Bijeljina, Šamac, Bratunac, Foča, Zvornik i Višegrad te iz njihove okoline. Prijave su otvorene do 13. decembra, a radionica će se održati od 13. do 20. marta 2022. godine.

Posebno se pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici/e romske populacije ili drugih etničkih manjima, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja, te mladi iz porodica niskog socio-ekonomskog statusa.

Detaljne informacije o prijavljivanju na 5. eUPSHIFT radionicu moguće je dobiti na Zoom Info sesiji u četvrtak, 9.12. od 18 sati na ovom linku.

(Meeting ID: 851 4323 9830 Passcode: 142780)

eUPSHIFT radionicu u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija “Genesis Project” u saradnji sa UNICEF-om u BiH kroz projekat “Jačanje zdravstvene i socijalne zaštite u BiH u odgovoru na COVID-19” uz finansijsku podršku USAID-a u BiH.

Sve dodatne informacije o radionici možete pronaći na web sajtu UPSHIFT-a te na Facebooku i Instagramu.