Kajtazi o ustaštvu: Vidimo da se to događa, ali ne možemo generalizirati

Dodao je i da je predsjednica R.Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, prekasno reagovala kada je u pitanju napda na pripadnike srpske nacionalne manjine, te podsjetio da se isto desilo i kada su se pojavili protesti u Međimurju, pa su se i ona i Vlada oglušili na sve to

835
Saborski zastupnik, Veljko Kajtazi (Foto: veljkokajtazi.com)

Gostujući na televiziji N1 u Studiju uživo, saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi, govorio je o tome kako Hrvatska ne obraća dovoljno pažnje na probleme nacionalnih manjina.

Komentarišući nedavne izjave Milorada Pupovca povodom etnički motivisanog nasilja koje se u posljednje vrijeme intenzivnije događalo u Hrvatskoj, Kajtazi je kazao kako je odmah osudio takav nasilnički napad i kako će svaki put to učiniti.

Nije važno je li to učinio netko iz većine, ili stranac, ili pripadnik bilo koje skupine, kazao je on, dodavši da za sve ono što netko čini mora se odgovarati, a ne generalizirati.

Kod romske zajednice kada netko nešto učini proziva se cijela zajednica – rekao je Kajtazi.

On je poručio da svi zajedno moraju učiniti nešto više i da niko ne treba revitalizirati ustaštvo.

Vidimo da se to događa, ali ne možemo generalizirati da to čine svi, nego jedna mala grupa, a prikazuje se kao da cijela zemlja to čini – rekao je Kajtazi gostujući na televiziji N1.

Dodao je i da je predsjednica R.Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, prekasno reagovala kada je u pitanju napda na pripadnike srpske nacionalne manjine, te podsjetio da se isto desilo i kada su se pojavili protesti u Međimurju, pa su se i ona i Vlada oglušili na sve to.

Vlada je mogla i zabraniti provsjed, ali nije. Predsjednica sa svojim izjavama izlazi jako kasno – kazao je Kajtazi.

U Međimurju je bio jedan transparent na kojem je pisalo Romi u Međimurju s velikim u. Ali opet, ne možete na osnovu par ljudi prozivati cijeli narod – kazao je Kajtazi.

Na pitanje treba li SDSS izaći iz koalicjie, Kajtazi kaže da o tome ne može govoriti.

Ja to ne mogu reći, to je stav biračkog tijela, oni će sigurno donijeti najbolje rješenje, kako oni, tako i Vlada. Što se nas tiče podrška Vladi nije upitna – rekao je Kajtazi.

(portal-udar.net/N1)