Kakanj: Gradska biblioteka nudi besplatnu članarinu za sve ljubitelje knjige

838
Gradska biblioteka u Kaknju

Općina Kakanj i u novu godinu ušla je sa mnogobrojnim i inovativnim aktivnostima, te je svim svojim građanima ponudila još jednu uslugu – besplatno članstvo u Gradskoj biblioteci u Kaknju. 

Od ove godine članarina u Gradskoj biblioteci u Kaknju je besplatna jer će sve troškove članarine platiti Općina Kakanj.

“Cilj je svim građanima omogućiti da pri učlanjenju u Gradsku biblioteku nemaju nikakvih troškova, te da što više koriste usluge bogate riznice pisane riječi koja je sa svojim blagom kojeg čuva i svojim vrijednom radom postala poznata izvan lokalnih okvira”, navode iz Općine.

Gradska biblioteka u Kaknju je još prošle godine omogućila besplatno korištenje usluga biblioteke kakanjskim penzionerima.

Ovaj korak posebno raduje i uposlenike Gradske biblioteke u Kaknju, koji kažu da im je od posebne važnosti to što će se povećati broj posjeta ovoj ustanovi, koja zaista nudi razne litarauture i za svakog ponešto.

Poseban cilj je učlanjenje što većeg broja učenika osnovnih škola, obzirom na činjenicu da Gradska biblioteka može adekvatno odgovoriti u svim slučajevima kada školske biblioteke imaju manji broj traženih knjiga u odnosu na potrebe učenika.

Ova lokalna zajednica poznata je po neobičnim potezima kojima pokušava podići kvalitet života stanovništva, a neki od njih su da građani imaju besplatan prijevoz do lokalnog izletišta Ponijeri, Općina finansira troškove doktorskog studija za građane koji ostvare izvanredne rezultate na master studiju i još puno toga.

(portal-udar.net)