Kakanj pruža priliku mladim obrazovanim osobama

1331
Zgrada Općine Kakanj (Foto: Udar arhiva)

Općina Kakanj i kakanjski poslodavci i ove godine obezbijedili su sredstva za stručno osposobljavanje 64 nezaposlene osobe sa visokom stručnom spremom i omogućili da steknu svoje prvo radno iskustvo.

Koliko je danas teško steći prvo radno iskustvo govori nam veliki broj mladih, visoko obrazovanih osoba koji se nalaze na birou za zapošljavanje. Ove godine, to nije slučaj u općini Kakanj. Nakon objavljenog Javnog poziva za stručno osposobljavanje, svim prijavljenim kandidatima omogućeno je stručno osposobljavanje. Ova prilika omogućiti će mladim osobama da steknu praktična znanja koja do sada nisu bili u mogućnosti.

-S obzirom da sam prije nepune dvije godine završila fakultet i da od tada nisam imala poslovni angažman, ova prilika mi znači jako mnogo jer ću konačno moći stečeno znanje primijeniti u praksi, ali svakako i naučiti nešto novo. Očekujem da će mi ovo stručno osposobljavanje omogućiti da usavršim svoje vještine, steknem radnu naviku i iskustvo, da upoznam nove ljude, a nakon završetka nadam se da će mi biti lakše naći i stalno zaposlenje – rekla je Mirnesa Šehić, koja će svoje prvo radno iskustvo steći zahvaljujući Općini Kakanj i kakanjskim poslodavcima.

Iako je ovo stručno osposobljavanje mladih ljudi u Kaknju postalo praksa i provodi se već par godina, ove godine njegova značajnost se ogleda u tome što su svi prijavljeni kandidati dobili priliku da se stručno osposobe.

(portal-udar.net)