Kakanj: Tradicionalna revija mladosti, ljepote i zrelosti

1121
Foto: Udar

U Kaknju je priređena još jedna, za ovo doba godine tradicionalana svečanost – defile maturanata Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“-Kakanj-revija mladosti, ljepote, zrelosti.

Djevojke i mladići, predvođeni svojim profesorima u koloni koja je krenula od škole, a potom Ulicom Alije Izetbegovića do poznate slastičarne Egipat odakle su se uputili na matursku zabavu.

Za ovaj, izuzetan i neponovljiv događaj i ove godine je vladalo veliko interesovanje, ne samo porodica i rođaka naših maturanata, već i brojnih građana pa je u centru grada bila velika gužva.

Za mnoge, ovo je najljepša manifestacija koja se može vidjeti na ulicama Kaknja.

Jedna od maturantica, sa kojom smo kratko razgovarali, rekla nam je da je najljepše dane doživjela upravo u srednjoj školi.

U srednju školu smo ušli kao djeca sa puno strahova, a sada izlazimo iz nje kao zrele osobe i izgrađene ličnosti. Srednja škola će mi ostati u lijepom sjećanju, jer sam najljepše dane doživjela u njoj, rekla je ona.

Profesori ove škole, imaju samo lijepe riječi za ovu generaciju, te očekuju da će ovi i dalje napredovati i imati uspjeha u daljem školovanju.

(portal-udar.net)