Kick bokser iz Bijeljine niže pobjede: Priznanjima razbija predrasude i stereotipe prema Romima

365
Jasmin Ramić sa trenerom

26-godišnji Jasmin Ramić iz Bijeljine, bokser i uposlenik Udruženja za razvoj i edukaciju mladih “Siguran korak”, nedavno je za Udar govorio o svom putovanju na svjetsko prvenstvo u kick boksu. Jasmin se bavi sportom od svoje petnaeste godine i ostvaruje jako dobre rezultate.

U septembru ove godine učestvovao je na Balkan Open internacionalnom kupu, na kojem je imao tri meča, te je proglašen za najboljeg borca turnira, a nagrađen je i zlatnim peharom.

Tu nije kraj. Od 15. do 24. oktobra ove godine Jamin je boravio u Italiji gdje je učestvovao na svjetskom nivou u takmičenju na kojem je i pobijedio.

Jasmin je 19. novembra u Trebinju preuzeo priznanje za najboljeg borca Republike Srpske u kick boksu. Kaže da se sastala komisija, koja je odlučila koji borac će biti najbolji za 2021 godinu. Imao je još jednog protivnika, ali je ipak nagrada pripala njemu.

„Jako sam ponosan i srećan zbog priznanja koje sam dobio. Nije to mala stvar za mene i moju zajednicu, da Rom dobije priznanje na nivou Republike Srpske. Ovim priznanjem sam shvatio da se mogu razbiti predrasude i stereotipi prema Romima. Pozitivnim stvarima, kao što je obrazovanje, sport, posao i drugo. Svi su me gledali sa nekim ponosom i dali mi podršku sa skupa“, rekao je Jasmin.

Otkrio nam je da će sljedeći meč biti organizovan u Laktašima 17. decembra. Protivnik našem sagovorniku biće jako uspješan Srbijanac, ali, kako je Jasmin kazao za naš portal, to ga neće prepasti i daće svoj maksimum kako bi pobjedu još jednu donio u Bijeljinu.

„Jasmin ima lavovsko srce, jako je predan sportu i bori se da uspije. Smatram da je nagrada otišla u prave ruke. Jako sam ponosan što je to baš moj učenik. Dajemo sve napore i radimo vrijedno i za uspjeh se to isplati. Ovaj plakat nam puno znači“, rekao je trener Dimitrije Jovanović, zvani Rox.