Konjic mladim parovima sufinancira troškove medicinski potpomognute oplodnje

Mladi i zdravlje, reproduktivno zdravlje, planiranje obitelji i razvoj, prioriteti su politike javnog zdravstva Općine Konjic, stoji u priopćenju

589
Konjic

Općina Konjic donijela je Pravilnik o dodjeli novčanih sredstava za sufinanciranje troškova biomedicinski potpomognute oplodnje, priopćili su u utorak iz te općine.

Navode kako je Pravilnik donesen kako bi se stvorili preduvjeti da mladi imaju veće mogućnosti za planiranje obitelji, uz poseban akcenat na medicinski potpomognutu oplodnju.

Mladi i zdravlje, reproduktivno zdravlje, planiranje obitelji i razvoj, prioriteti su politike javnog zdravstva Općine Konjic, stoji u priopćenju.

Pravilnikom koji je potpisao konjički načelnik Osman Ćatić bračni parovi će imati novčanu podršku za prvi pokušaj u iznosu od 3.000, dok je za drugi i treći pokušaj predviđen novčani iznos od 2.000 maraka.

Mnogi parovi iz različitih socio-ekonomskih razloga u nemogućnosti su da se ostvare kao roditelji i na tom putu želimo da im u skladu s trenutnim mogućnostima, financijski omogućimo pristup medicinskim procesima koji su neophodni – kazao je Ćatić, podsjećajući kako je ovo samo jedan od vidova pomoći stanovnicima općine Konjic, koji žele potomstvo i žele da žive u sredini, koja im pomaže na putu da to ostvare.

(FENA)