KOSTAJNICA: POČELA IZGRADNJA KUĆA ZA NAJUGROŽENIJE

2099

Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Bosne i Hercegovine u saradnji sa Romskim informativnim centrom (RIC) iz Gradiške ovog ljeta počelo je projekat izgradnje kuća u Kostajnici za socijalno najugroženije stanovnike u ovoj opštini. Predviđena je izgradnja šest individualnih stambenih objekata koji bi se trebali završiti do kraja ove godine kako bi najugroženiji bili zbrinuti do hladnijih dana.

Također, pored investiranja u Kostajnici, projekat stambenog zbrinjavanja se sprovodi i u opštini Kozarska Dubica gdje se isto tako očekuje završetak izgradnje i adaptacije do kraja ove godine te se planiraju nove obnove i izgradnja u 2018 godini. U Kozarskoj Dubici za sada ima se u planu izgradnja jedne kuće i potrebna je adaptacija na dva postojeća stambena objekta.

„Iako je glavni investitor ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, i pored saradnje sa Romskim informativnim centrom, u susret izlaze i načelnici opština vezano za razne neophodne dozvole te se očekuje u narednom periodu još bolja saradnja sa opštinskim organima vlasti“, rekao je za UDAR Aleksandar Mašić, predsjednik Romskog informativnog centra.