Liderke u akciji: Šta je zajedničko za jogu, izradu nosiljki za bebe i proizvodnju nakita? Žene!

495

Zenica je grad poznat po industriji, ipak uvjerili smo se da u Zenici postoje i mnogobrojni mali bisnisi. Znate li šta je zajedničko za jogu, izradu nosiljki za bebe i proizvodnju i prodaju nakita? Žene! Žene poduzetnice koje rade ono što vole! Upoznajte Selmu Bambur, Džanu Ahmedović, Selmu Mujičić Jović i njihove biznise.

Kazale su nam da je ženama u startu teže kada je poduzetništvo u pitanju. Ono što je u mnogome otežalo njihovo poslovanje jeste pandemija Koronavirusa. Bile su prinuđene da svoje poslovanje prilagode novonastaloj situaciji, te da sačuvaju zdravlje, ali i posao.

Biti žena u svijetu poduzetništva je veliki izazov, posebno u vremenu pandemije koje je donijelo nove nevolje. Zbog toga je izuzetno važno ženama poduzetnicama pružiti podršku, pomoć i biti im vjetar u leđa.

Više možete pogledati u video prilogu.

Prezentovani medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Žene na izborima u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansira Švedska a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini. Medijski sadržaj, kao i nalazi prikazani u istom ne odražavaju nužno stavove Švedske niti UNDP-a.