Mahmutbegović čestitala Azri Dedić

Azra Dedić je inače prva zaposlena osoba s Down-sindromom u Bosni i Hercegovini. Dvadesetpetogodišnjakinja iz Bihaća na osnovu vrhunskih dosadašnjih rezultata zaslužila je i majstorsko zvanje u borilačkim vještinama

1173
Azra Dedić (Foto: Fena/Judo klub Una)

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku mladoj bh. džudistkinji Azri Dedić za osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu ID u džudu održanom u Kölnu.

Uime građana Federacije Bosne i Hercegovine i lično ime, najsrdačnije ti čestitam na osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Veoma smo ponosni na sve tvoje uspjehe tokom 12 godina bavljenja sportom. Uspjela si, ne samo zasjeniti konkurenciju na Evropskom prvenstvu, već svima nama još jednom pokazati kako se brane boje svoje domovine – poručila je Mahmutbegović.

Navodi da je Dedić primjer kako se treba boriti za svoje snove i biti istinski pobjednici.

Također, želimo čestitati tvome treneru Fikretu Bečiću, porodici i svima koji su te podržavali na putu do ovog velikog cilja i osvajanja zlatne medalje, kao sna svakog vrhunskog sportiste. Tvoj uspjeh je još jedna potvrda zašto je važno da postoji Fond iz kojeg će se finansirati vrhunski sportisti. Želim ti mnogo sreće u daljnjem radi i još puno zlatnih medalja – kaže se u čestitki potpredsjednice Mahmutbegović.

Melika Mahmutbegović, potpredsjednica FBiH (Foto: PR ureda potpredsjednice)

Bišćanka Azra Dedić prvakinja je Evrope u ID judou. Članica Judo kluba “Una“ zasjenila je izuzetnu konkurenciju na Evropskom šampionatu u njemačkom Kelnu i došla do još jednog životnog podviga.

Popevši se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u konkurenciji do 70 kilograma, nadmašila je i prošlogodišnju bronzu sa svjetskog takmičenja.

Ne mogu vam opisati koliko smo uvijek ponosni na našu Azru, a pogotovo na njene vrhunske rezultate. Mi smo mislili da je uspjeh i sam nastup na ovakvom takmičenju, ali Azra se u Bihać ne vraća bez odličja i priznanja. Svima nam je pokazala kako se bori za domovinu. Zaista nam treba biti primjer i motivacija, ona je pravi životni pobjednik – istakao je u kratkom javljanju iz Njemačke trener Fikret Bečić.

Azra Dedić je inače prva zaposlena osoba s Down-sindromom u Bosni i Hercegovini. Dvadesetpetogodišnjakinja iz Bihaća na osnovu vrhunskih dosadašnjih rezultata zaslužila je i majstorsko zvanje u borilačkim vještinama, koje je potvrdila na Ljetnom kampu Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

(FENA)