Mehmedalija Suljić – priča lava

Dvadesetogodišnji Mehmedalija se tokom svog školovanja aktivno bavio kik-boksom i profesionalnim boksom, gdje je u obje discipline ostvario jako dobre rezultate. Poslije napuštanja školovanja i prekida treniranja, potražuje bilo kakav posao kako bi olakšao situaciju koja ih je u porodici zadesila.

1775

Mehmedalija Suljić nam dolazi iz Tuzle, živi u jednoj od mnogobrojnih romskih porodica gdje je spletom okolnosti bio primoran napustiti pohađanje srednje škole i jako mlad krenuti u borbu sa životnim izazovima da pomogne svojim roditeljima. Bio je jako dobar učenik ali ga je život odveo u drugom pravcu. Trenutno se bavi borilačkim sportovima, a pored svega je jako skroman mladić koji je uzor svojim ponašenjem I postupcima i starim i mladim osobama i to ne samo iz romske zajednice.

Svega se odrekao da bi mogao pomoći svojim roditeljima. Mehmedalijina majka ima tumor na mozgu i paralisana je, otac je srčani bolesnik. A jedino primanje im je 160 KM i to im samo pokrije dio lijekova. Za ostali dio Mehmedalija se lavovski bori unutar ringa i van njega.

Dvadesetogodišnji Mehmedalija se tokom svog školovanja aktivno bavio kik-boksom i profesionalnim boksom, gdje je u obje discipline ostvario jako dobre rezultate. Dobio je od milja naziv lav. Poslije napuštanja školovanja i prekida treniranja , a to se desilo u drugom razredu 2018 godine, potražuje bilo kakav posao kako bi olakšao situaciju koja ih je u porodici zadesila. Dobiva posao u Bingu, ali je zbog korone ubrzo ostao bez njega.  Ni tada se nije predao, nastavja privatno raditi na dnevnicu, ali ga, kako kaže, zbog krize malo ljudi u zadnje vrijeme angažuje za rad.

“Roditelji moji su meni najveća podrška. Škola, kikboksing i boks su bile moje najveće želje, čak mi je išlo dobro u ta dva sporta, te  sam mogao da nastaviti sa dobrim rezultatima, ali zbog ove situacije koja me je snašla posvetio  sam se roditeljima. Majka i otac su me uvjek podržavali da nastavim da treniram, ali na žalost nisam mogao jer sam radio puno za malu dnevnicu”, kaže Mehmedalija.

Za Mehmedaliju Suljića i njegovu situaciju znao je jako mali broj ljudi, a da bi se problem pokušao ublažiti  za to se pobrinuo njegov trener. Želio je da mu pruži podršku i olakša nimalo laki životni problem kojeg je našeg lava zadesio. Primjetio je povlačenje mladog momka iz kluba, a poslije je i saznao o njegovim problemima.

Mesud Selimović, trener KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla & Tom-Cat Team je u više medija isticao da se radi o  porodici jednog mirnog i dobrog momka, jednog velikog borca kako u ringu tako i u životu.

“To govorim jer sam ga i ja lično trenirao dok se takmičio za moj klub u kik-boksu, gdje je u svojoj kategoriji apsolutno dominirao. Samo je nestao. Ustvari, nije imao snage da kaže s čim se suočava i kroz kakvu kušnju prolazi. Čak je napustio školu i sport zbog stanja koje je snašlo njegovu porodicu, morao je da se posveti teško bolesnoj majci”, rekao je Selimović.

Trener Selimović navodi da je Mehmedalija važan i kao sportista, ali i kao čovjek.

“Ja ću uraditi sve da vratimo ovoj porodici osmjeh na lice”, dio je poruke Mesuda Selimovića na njegovom fb profilu.

Za Portal Udar Mehmedalija Suljić je otkrio da su mu najveće želje da pomogne svojim roditelje, te da se vrati u školu i svojim trenizima. Mladim poručuje da što manje vremena provode po ulicama, da svoju energiju usmjere u sportove i školu, jer samo će time svi postati bolje verzije sebe.

Svi oni koje žele pomoći ovom veoma skromnom i prije svega dobrom omladincu, kojem je svaka pomoć dobro došla može na broj 090 292 006 donirati 3 KM za liječenje njegove majke Remzije.

(portal-udar.net)