Mujo Fafulić, dobitnik priznanja Općine Kakanj

2469
Mujo Fafulić (Foto: portal-udar.net)

Povodom 15. aprila – Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH, Općinsko vijeće Kakanj održalo je svečanu sjednicu u kinosali Doma kulture, na kojoj su dodijeljena Petnaestoaprilska priznanja.

Plaketa sa diplomom, dodjeljena je Muji Fafuliću za afirmaciju prava manjina, nesebičan aktivizam u njegovanju romske kulture i tradicije u Kaknju, kao i na državnom, te međunarodnom nivou.

Od ukupno 38 prijedloga, za dodjelu priznanja, samo njih 9 imalo je čast dobiti ovo priznanje.

„Meni je velika čast da se nađem na listi predloženih za ovakvo priznanje. Kao dobitnik ovog priznanja za mene je ovo jedna velika moralna vrijednost, što mi daje poticaj da idem dalje i radim jer je neko prepoznao taj trud. Najviša vlast u ovom gradu je prepoznala moj aktivizam, rad i zalaganje, tako da mi to jako puno znači“, istakao je Mujo Fafulić, predsjednik Centra za podršku Roma „Romalen“ Kakanj i nezavisni kandidat Općinskog vijeća Kakanj iz reda nacionalnih manjina.

Načelnik Općine Kakanj, Nermin Mandra u svom obraćanju, istako je kako je važno njegovati lijepe manire i međuljudske odnose, te kako je Kakanj otvoreni grad koji se raduje dolasku svakog dobronamjernog čovjeka iz bilo kojeg dijela BiH i šire.

„Kakanj se zaista sve više pominje i predstavlja kao primjer da je moguća Bosna i Hercegovina bez tenzija, sukoba, netrpeljivosti, vrijeđanja i mržnje. Svi sjajni rezultati koje Kakanj postiže i svi lijepi maniri Kakanjaca o kojima se priča u BiH su naš prilog izgradnji i jačanju države BiH“, rekao je Mandra.

Također, Zahvalnica je dodjeljena i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH za nesebičnu pomoć u realizaciji projekata unapređenja života građana, naročito povratnika i nacionalnih manjina na području općine Kakanj.

Najveće priznanje – Grb Općine Kakanj, dodijeljeno Fudbalskom klubu “Mladost” Doboj-Kakanj za afirmaciju i promociju sporta općine Kakanj.

(portal-udar.net)