Nedžad Jusić: NE DOZVOLITE DA VAS KORISTE U POLITIČKE SVRHE!

1236

Nedžad Jusić, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, povodom saopštenja za medije koje je izdalo Udruženje nacionalnih manjina Zenica, a u većoj mjeri objavio i Romski portal UDAR, u kojem optužuje gradonačelnika Zenice Kasumovića i Nezavisni blok za nacionalizam prema Romima, poslalo je svoju reakciju:   

Moj komentar se odnosi isključivo na populističku politiku od Vijećnika dr. Jasmina Hodžića s ciljem dobijanja određenih poena kod romske populacije u Zenici, Zeničko-dobojskom kantonu i šire. Naime, ukoliko je uvaženi Vijećnik imao dobre namjere da pomogne romskoj populaciji u Gradu Zenica, a već je evo otprilike prošlo dvije godine mandata, zašto nije na samom početku svog mandata pokrenuo ovu ili slične inicijative da se o njima raspravlja na Gradskom Vijeću nego sada u, možemo reći, izbornoj godini. Također ne mogu da shvatim njegov postupak, kao i predstavnika Udruženja nacionalnih manjina, da zaobilaze Vijećnika koji je izabran u Gradskom Vijeću kao predstavnik nacionalnih manjina, jer on ima i legalitet i legitimitet za predstavljanje nacionalnih manjina, kao i drugih građana Grada Zenice.

Poštovani predstavnici nacionalnih manjina dobro je da ste organizovani i da djelujete kroz Udruženje za zaštitu prava nacionalnih manjina kojima je priznato pravo kroz Zakon o zaštiti prava nacionalnih manjina. Ja sam siguran da u tom vašem udruženju koje okuplja nacionalne manjine, odnosno štiti prava nacionalnih manjina, ima čestitih i vrijednih predstavnika nacionalnih manjina te neće dopustiti niti jednom Vijećniku iz bilo koje političke partije da vas koristi u političke svrhe i predizborne kampanje. Ovo vam govorim iz ličnog iskustva, jer su i sa mnom manipulisali na isti ili sličan način kao što pokušavaju i sa vama sada.