NIŠ: Organizovana vakcinacija za građane i građanke iz romske zajednice

1075
Organizacija vakcinacija u Romskom kulturnom centru u Nišu (Foto: RKC)

U Romskom kulturnom centru (RKC) u Nišu, organizovana je vakcinacija za ljude iz romske zajednice. Oko 100 ljudi primilo je kinesku ili Astra Zeneku vakcinu, a narednih dana ekipe niškog Doma zdravlja, vakcinisaće zainteresovane građane i po mahalama.

Punkt za vakcinaciju koji je danas bio otvoren u RKC-u, obišli su gradonačelnica Dragana Sotirovski i direktor Doma zdravlja, dr Milorad Jerkan.

Veliki broj Roma se opredelio za vakcinisanje. Dobro je to što se i romska populacija odazvala ovom pozivu za masovnu vakcinaciju. Narednih nedelja će se razgovarati i organizovati vakcinacija i u drugim romskim mahalama. Interesovanje je veliko i to me posebno raduje. Ovde su čitave porodice, roditelji su došli i doveli svoje roditelje i starije ljude u Nišu što nas posebno raduje – istakla je  Sotirovska.

Podsetimo, iako je Niš do nedavno bio u vrhu u regionu po broju vakcinisanih, iz Doma zdravlja su istakli da interesovanje građana opada zbog antivakcionalnog lobija i mladih koji misle da su jaki i da virus ne može da dođe do njih.

(Portal Udar)