Novi ruksak i pribor za osnovce u Visokom

1581
Podjela školskih ruksaka i pribora za osnovce (Foto: portal-udar.net)

Udruženje građana Omladinska romska inicijativa „Budi mi prijatelj“ uz pomoć Udruženja građana za promociju obrazovanja Roma „OTAHARIN“ i „Global Aktivne BIH“, organizirala je podjelu školskog pribora za 124 učenika i učenica od I do IX razreda.

Aktivistkinja Biserka Halilović iz Udruženja „Budi mi prijatelj“, rekla je da je riječ o akciji koja značajna za korisnike koju udruženje provodi svake godine .

Učenicima osnovnih škola sa područja općine Visoko kao i svake godine početkom školske godine, dijelimo ruksake sa školskim priborom. Ove godine 124 mališana dobnog raspona od I do IX razreda će dobiti školske torbe sa priborom – rekla je Biserka Halilović.

Anita Alimanović, koja ove godine polazi u 7. razred objasnila je kako joj odlazak u školu predstavlja veliko zadovoljstvo.

U školi mi je jako dobro, trudim se da imam što bolje ocjene u školi imam i jako mi je drago što sam i ove godine dobila ruksak i pribor od Udruženja „Budi mi prijatelj“ ,to mnogo olakšava mojim roditeljima – istakla je Anita.

Ova akcija je realizovana uz podršku Udruženje građana za promociju obrazovanje Roma  „OTAHARIN“ iz Bijeljine i „Global aktivne BiH“.

(portal-udar.net)