Novi Sad: Sramni slučaj rasizma nad operskom pjevačicom Natašom Tasić Knežević

U momentu dok je izlazila, bilo je još dvoje ljudi, ali su samo nju zaustavili i pretrsli, samo zato što je Romkinja

2632
Nataša Tasić Knežević

Operska pjevačica Nataša Tasić Knežević objavila je video na svom Facebook profile, gdje ispričala kako su je u Maksi supermarket u Novom Sadu, javno pretresali misleći da je nešto ukrala.

Ona je objasnila da je u market ušla s namjerom da kupi indijski orah i da je, budući da ga nije bilo, krenula da izađe iz prodavnice kada je zapištao senzor. U momentu dok je izlazila, bilo je još dvoje ljudi, ali su samo nju zaustavili i pretrsli, samo zato što je Romkinja.

“Tražili su da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem napolje. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti senzor. Ja sam njima rekla: “Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svog ranca – pritom nemam ništa u rancu sem nota, knjiga i novčanika, što su oni na kraju i videli – zašto onda niste tražili i ovim ljudima koji su prošli posle mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade”, ispričala je Tasić Knežević.

Dodala je i da joj se poslovođa supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost.

Nataša Tasić Knežević je Romkinja i sopran solistkinja u Operi Srpskon narodnog pozorišta u Novom Sadu. Rođena je u Beogradu. Studirala je Saobraćajni fakultet, ali svoju ljubav, solo pevanje, nikad nije zanemarivala. Pevala je godinama u crkvi Svetog Georgija kao solista, a onda je, kao stipendista princeze Jelisavete Karađorđević upisala Akademiju lepih umetnosti, odsek solo pevanje.

//www.facebook.com/natasa.tasicknezevic/videos/10157661529144460/

 

(portal-udar.net)