MEDIJ KOJI ZAVRŠAVA SA PJESMOM

Portal Udar je medij koji se bavi društvenim pitanjima i koji snažno težište ima na pokrivanju događaja koji se tiču romske populacije. Riječ UDAR na većinskim jezicima u BiH ima jasno značenje, dok na romskom jeziku znači vrata, u ovom slučaju vrata koja će otvoriti romsku zajednicu prema široj javnosti. I jedno i drugo značenje ima snažnu medijsku hiperbolu.

Tekstovi koji se objavljuju na ovom portalu informišu, otvaraju pitanja i pokreću akcije. Ostvarena je komunikacija sa publikom i jako je važno da je Udar prepoznat kao prostor gdje mogu dobiti brojne informacije, što kroz tekstove, što kroz direktan kontakt preko facebook stranice ili e-maila.

 

Portal Udar je pokrenut 2017. godine od strane organizacije Medijske inicijative iz Sarajeva uz podršku Fonda Otvoreno društvo BiH.

 

Sadržaji na stranici portal-udar.net su vlasništvo portala i autora i mogu se prenositi na druge internetske medije, samo ako su autori objavljenih sadržaja potpisani i vidljivo stoji portal-udar.net s linkom na originalni tekst