Objavljen Javni poziv za: „Pokreni svoj posao u Kaknju”

1749
Zgrada Općine Kakanj (Foto: Udar arhiva)

Općina Kakanj već drugi put ove godine poziva nezaposlene osobe sa područja općine Kakanj da apliciraju na projekat „Pokreni svoj posao u Kaknju“.

Projekat je baziran na tome da osobe koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje i planiraju registrovati djelatnost, kao i fizička i pravna lica koja su registrovala djelatnost u 2017. godini, mogu podnijeti zahtjev za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta u 2017. godini.

Podsticajna sredstva namijenjena su za refundaciju troškova obaveznih doprinosa – PIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, za registrovanu djelatnost – period od 12 mjeseci  i troškove nabavke mašina, opreme i repromaterijala neophodnog za registrovanu djelatnost u iznosu do 3.000,00 KM.

Zainteresovani mogu konkurisati najkasnije do 08.09.2017. godine i sve dodatne informacije mogu dobiti u Službi za privredu, urbanizam,  i zaštitu okoline Općine Kakanj, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj,  I sprat, zgrada Općine Kakanj svakim radnim danom od 07:00 – 15:30 sati.

Cijeli konkurs može se vidjeti klikom na linku ispod:

//kakanj.com.ba/v4/drugi-ovogodisnji-javni-poziv-pokreni-svoj-posao-u-kaknju/