Općina Kakanj dodjeljuje stipendije za Rome neovisno o kriterijumima

Učenicima srednjih škola sa posebnim potrebama, učenicima srednjih škola romske populacije, učenicima generacije osnovnih škola i učenicima – djeci poginulih rudara i djeci bez roditeljskog staranja stipendije će se dodjeljivati neovisno o kriterijima

962
Zgrada Općine Kakanj (Foto: Udar arhiva)

Općina Kakanj objavila je konkurs za dodjelu đačkih stipendija za školsku 2019/20. godinu.

Pravo na dodjelu stipendije, na način i po kriterijima koji su utvrđeni  Odlukom o stipendiranju učenika imaju  redovni učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području općine Kakanj i koji su prethodne školske godine postigli odličan, vrlo dobar ili dobar uspjeh.

Izuzetno, na osnovu navedene odluke, stipendije  će se dodjeljivati učenicima osnovnih škola – djeci poginulih rudara i djeci bez roditeljskog staranja, koji imaju prebivalište na području općine Kakanj.

Učenicima srednjih škola sa posebnim potrebama, učenicima srednjih škola romske populacije, učenicima generacije osnovnih škola i učenicima – djeci poginulih rudara i djeci bez roditeljskog staranja stipendije će se dodjeljivati neovisno o kriterijima gore pomenute Odluke uz predočenu odgovarajuću dokumentaciju.

Visina stipendije je  300,00 KM, a isplata će se izvršiti u tri jednake  rate.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploči i web stranici Općine Kakanj, od  5.5. do 19.5. 2020. godine.

Kriterije, kao i potrebnu dokumentaciju za prijavu na konkurs možete pogledati na web stranici Općine Kakanj.

(portal-udar.net)