Općina Kakanj svojim građanima nudi uslugu besplatnog članstva u biblioteci

688
Gradska biblioteka Kakanj

Općina Kakanj, poznata po neobičnim potezima i ove godine je svojim građanima ponudila uslugu besplatnog članstva u biblioteci.

U 2021. godini članarina u Gradskoj biblioteci u Kaknju će za sve one koji se učlane biti besplatna jer će sve troškove članarine platiti Općina Kakanj. Pozivam građane da što više koriste usluge bogate riznice pisane riječi koja je sa svojim blagom kojeg čuva i svojim vrijednom radom postala poznata izvan lokalnih okvira – rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Poseban cilj je učlanjenje što većeg broja učenika osnovnih škola, obzirom na činjenicu da Gradska biblioteka može adekvatno odgovoriti u svim slučajevima kada školske biblioteke imaju manji broj traženih knjiga u odnosu na potrebe učenika.

Ova lokalna zajednica poznata je po inovativnim pogodnostima kojima pokušava podići kvalitet života stanovništva.

Cijena smještaja djece u javnom vrtiću, tako je, npr. samo 50 KM, a Općina refundira smještaj djece u privatnim vrtićima. Građani imaju besplatan prijevoz do lokalnog izletišta Ponijeri, Općina finansira troškove doktorskog studija za građane koji ostvare izvanredne rezultate na master studiju, kao i stipendije za deficitarna zanimanja,  ukoliko građani žele nazvati neku općinsku službu telefonski poziv je besplatan, subvencioniranje kamata kredita za mlade koji su kupili stan ili za troškove ishodovanja odobrenja za građenje stambenog objekta i još mnogo toga.

(portlal-udar.net)