Općina Lukavac raspisala Javni poziv za stipendiranje, nabavku udžbenika i školskog pribora za romske učenike

375
Foto: Ilustracija

Općina Lukavac će dodjeliti stipendije i sredstva za učencima osnovnih i srednjih škola iz romske populacije u školskoj 2021./2022. godini.

Tom prilikom Općinski načelnik raspisao je Javni poziv kojim su predviđena sredstva za 19 stipendija i za nabavku udžbenika i školskog pribora za sedam učenika iz romske populacije koji imaju prebivalište na području općine Lukavac.

Stipendije se dodjeljuju za jednu školsku godinu i bit će isplaćena za devet mjeseci za školsku 2021./2022. godinu. Visina mjesečne stipendije za učenike i učenike uspješne sportiste iznosi  50 KM po jednom učeniku, odnosno učeniku sportisti, a za nabavku udžbenika i školskog pribora dodjelit će po jednom učeniku sredstva u iznosu od 200 KM i bit će isplaćena jednokratno.

Uz zahtjev za dodjelu stipendija ili nabavku udženika i školskog pribora kandidati su dužni priložiti neophodnu dokumentaciju orginal ili ovjerenu kopiju, a potom slati na adresu Općina Lukavac – Općinski načelnik „Komisija za dodjelu stipendija, nabavku udžbenika i školskog pribora“, Trg slobode br. 1, 75300 Lukavac Ili lično u šalter sali Općine Lukavac, svakim radnim danom od 7,00 do 15,30, navodi se u pozivu načelnika Edina Delića.

Više informacija o potrebnim dukumentima pronađite ovdje